Конденсат в каміні з водяним контуром? Причини виникнення. Магазин камінів
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Конденсат в каміні з водяним контуром? Причини виникнення:

Підбираючи камін з водяним контуром, Ви обов’язково дізнаєтесь думку багатьох людей на цю тему. Вони, звичайно, будуть перечити одна одній, і це ще більше буде ускладнювати Ваш вибір... А найчастіше Ви чутимете такий вислів: «..такий камін перетворить кімнату в котельню!»

Чи це правда?

Щоб водяний камін повністю виправдав Ваші сподівання, як і в будь-якому іншому питанні, Ви маєте отримати консультацію у фахівця, а не аматора. Бо з однієї сторони, підбираючи камін такого типу, потрібно враховувати специфіку опалювальної техніки яка є в будинку, а з другого боку Ви заздалегідь маєте знати про основні процеси, які будуть відбуватися в каміні з водяним контуром.

Важливим є й те, що підключення до системи опалення має здійснити спеціаліст.

Проблеми, які найчастіше виникають під час експлуатації каміна з водяним контуром

Основною причиною проблем є конденсат, який осідає на внутрішніх стінках топки і проявляється не тільки чорним закопченим склом, але й різким спадом продуктивності.

Що ж таке конденсат на стінках каміна з водяним контуром та звідки він?

Це ніщо інше, як перехід продуктів згорання з газоподібного стану в рідкий. Причиною цього фізичного явища в камінах з водяним контуром є:

  1. Значне охолодження камери згорання, яке може виникати через неправильну конструкцію камінної топки
  2. Спалювання вологих дров
  3. Неправильне підключення камінної топки до системи опалення

Почнемо з проблеми №3, яка зустрічається досить часто. Наслідком неправильного підключенням є низька температура на звороті. Ця температура не повинна бути нижча, ніж 45˚C. Якщо температура буде нижчою, то камінна топка завжди буде конденсувати.

kakie drova nado dlja kaminaТакож поговоримо про проблему №2. Навіть найкращі конструкції камінних топок не допоможуть, якщо користуватися вологими дровами. Рекомендуємо використовувати дрова, вологість яких не більша ніж 20% або деревні брикети, вологість яких не перевищує 8%. Так само важливою є культура паління в камінній топці. Неякісне паливо спричиняє виникнення креозоту на стінках камери горіння, який з огляду на свій хімічний склад зменшує термін служби камінної топки.
На сьогоднішній день в нашій пропозиції є камінні топки, в яких максимально згорає паливо і які ефективно нагрівають систему опалення. Встановивши такий камін Ви зможете захоплюватися полум’ям через завжди чисте скло.

kamin vylozhen shamotomЯкщо дві попередні проблеми можна вирішити вже після того, як Ви купили камінну топку з
водяним контуром, то про проблему №1 потрібно подбати ще до здійснення покупки.
Удосконалення конструкції камінної топки піднімає її собівартість. Ми зустрічаємо дешеві і дорогі каміни. Дорогі вони не тому, що комусь хочеться більше заробити, а тому, що йдуть більші затрати на її виготовлення. Щоб запобігти виникненню конденсату, виробник викладає камеру горіння шамотом або вермикулітом, водяний контур виносить за межі камери, це все запобігає її охолодженню, а також забезпечує максимальне згорання дров. Завдяки цьому максимально передається теплова енергія водяному контуру.
Також, щоб підвищити температуру горіння, в дверці застосовується подвійне скло. Таким чином вирішилася проблема поєднання двох стихій: води і вогню. Вода, яка не може мати більше ніж 85˚C охолоджує камеру згорання, а деревина повністю згоріти може тільки при температурі вище 280˚C. Тому неправильно сконструйована камінна топка ніколи не працюватиме як належить.

Фактичному спалюванню деревини передують процеси газифікації і піролізу, тобто термічного розкладу деревини. Від правильного перебігу цих фаз залежить чисте і продуктивне згорання. Ці процеси проходять в діапазоні температур 280-500˚C, а надмірне охолодження топки оточуючим водяним контуром спричиняє конденсат і осідання недогорілих речовин та утворення шкарлупи з креозоту на стінках камери горіння. Це все унеможливлює процес передачі тепла воді. Відповідно, ефективність такого пристрою падає.

Головна мета при удосконаленні конструкції – це безпроблемна і ефективна експлуатація.

В дешевій камінній топці перевагою є ціна, в дорогій – якість! Отже, вибір за Вами…

 

У Вас є питання? Можете задати їх прямо зараз! Будь ласка, заповніть форму нижче і відправте її нам.